Detta är ett ämne som är mycket omtalat just på grund av att stress generellt har blivit mer okej att prata om. Dessutom så anses det fint av allmänheten att man tränar och håller sig i form. Det är dessutom vanligt för vänner och så vidare ses på ett gym och umgås medan man tränar. För många så kan alla kroppsideal eller träffarna som stäms där vara ett stressmoment. Att under dagarna som man är på jobbet eller i skolan så är det vanligt att ha det i tankarna att man måste träna när man är färdig och det skapar en stress. Dock så kan det även vara något väldigt positivt med träning när man är stressad. Detta beror på individen i fråga då men alla kan känna olika. Medan den ena som är stressad enbart skulle bli mer stressad av att klämma in ett träningspass så kan det för den andra ha motsatt effekt. Att träning gör så att stressen lättar. Alla reagerar olika och har olika sysselsättningar som skapar avslappning. För de som inte har träning som avslappnande sysselsättning så kan det exempelvis vara att laga mat eller läsa en bok om man gillar det.

Den negativa relationen

Människan är ett djur som ofta tänker mycket. Dessutom så har vi kommit att gilla sociala medier väldigt mycket. Det är ett forum som skapar väldigt många normer för hur vi människor ska se ut och bete oss. En trend är att man ska vara smal men samtidigt väldigt tränad. Smal men att musklerna ska vara synliga. Det kan också vara att man ska vara så smal som möjligt. För att uppnå dessa två senaste kroppsidealen som man skapats bland annat av sociala medier så behöver man träna. Om detta är något man vill tillräckligt mycket samt oroar sig över så skapar det självklart en stress och en osund relation till träning. Som tidigare nämnt så kan det även skapa en stress av att man gärna vill träna med tiden finns inte eller räcker i alla fall inte till om man kanske har jobb eller skola. Då blir man istället stressad av den anledningen att man inte hinner med träningen som man så gärna vill genomföra.

Den positiva relationen

Det mest positiva är självklart att träning brukar göra människor lyckligare. För när vi människor rör på oss och tränar så bildas fler endorfiner i våra kroppar och detta gör och piggare och gladare. Så om man inte enbart blir stressad av att träna så skulle man kunna säga att träning är en väldigt nedstressande aktivitet. Träning i detta fall sträcker sig från promenader till marathon men även från styrketräning med kroppsvikt till tungvikts lyftning. Det man kommer fram till är så egentligen att stressade människor borde tänka att de unnar sig att träna. För att det är en belöning för deras kroppar och knoppar. Man borde inte koppla träning till något negativt eller krävande för allt är bättre än inget och det är vi människor som själva får belöningen efteråt.